Foutje, bedankt!

PRectificatie op het artikel in de Zandvoortse Courant "Ongepaste actie":

Omdat het CDA vindt dat de wijken Zuid en Duinwijk dermate veel overlast hebben, kwamen de zij met een voorstel om vooruitlopend op de zaken die twee wijken alvast eruit te halen, om ze tijdens het seizoen van dienst te kunnen zijn. Blijkbaar voelde de wethouder daar niets voor en kwam hij met zijn actie onder het mom van een handvat bij de discussie. CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bluijs was dan ook furieus over de handelwijze van Tates. Ook twee leden van de VVD-fractie, en (Welke VVD leden?) anderen, waren niet blij met de brief van Tates. Dat bleek toen er gestemd werd over een voorstel om het CDA-agendapunt niet tijdens deze vergadering maar in de raad van januari, dus na de commissievergadering, te behandelen. Fred Paap en Fred Henrion Verpoorten Belinda Göransson stemden tegen en de andere drie vier VVD’ers waren daarvoor. De vlam sloeg pas echt in de pan toen even Later wilde VVD’er Jerry Kramer een geagendeerd hamerstuk toch wilde bespreken, een goed recht. Nadat de VVD’er een korte schorsing had aangevraagd werd duidelijk dat drie leden van de VVD, OPZ en PvdA een amendement indienden om Hij wilde de parkeertarieven, een onderdeel van de Integrale Parkeervisie maar ook van de belastingvoorstellen, met onmiddellijke ingang te verhogen. (De vlam sloeg toen pas in de pan!) Dit schoot Bluijs in het verkeerde keelgat. Zijn voorstel, ook onderdeel van de parkeervisie (en niet van de belastingvoorstellen), moest verhuizen naar een latere vergadering en dat van Kramer de coalitie (een voorstel van Belinda Göransson!) zou wel behandeld mogen worden. De parkeertarieven zouden verhoogd moeten worden om de financiering aanbesteding van de ondergrondse parkeergarage onder de Brede School rond te krijgen niet te vertragen. Volgens Bluijs is dat niet nodig omdat hij vindt dat er een overschot is uit die hoek. Dit zorgde voor een heftige discussie met uiteindelijk een schorsing voor onbepaalde tijd waarin alle fractievoorzitters raadsleden, de voorzitter en de griffier in conclaaf gingen, min of meer een unicum. Na rijp beraad werd het voorstel van Kramer Göransson (coalitie), opnieuw met een verdeelde VVD (Fred & Fred tegen), aangenomen.

Redactie Zandvoortse Courant, het is soms laat, en vermoeiend, maar wel goed opletten!

Advertenties

Een Reactie op “Foutje, bedankt!

 1. Erwin van der Slik

  Voor de niet lezers van de blog van Belinda Göransson (vooral lezen, verschijnt iets minder frequent maar is minstens zo goed) een herhaling van mijn reactie:

  Zojuist plofte ik met het Zandvoortse Courantje zoals te doen gebruikelijk neer op het toilet en werd ook ik met het zoveelste tendentieuze verhaal geconfronteerd.

  En ja, het verschilt nogal van het verslag op de website. Echter los van de inhoud. Wethouder Tates heeft iets namens het College van B&W gemeld. Als je zonodig een courantje wilt runnen c.q. journalistje wil uithangen (ook al ben je daar niet voor opgeleid) dan dien je dat te weten, das basiskennis.

  Echter er volgt geheel ten onrechte een persoonlijke aanval op wethouder Tates, zelfs compleet met foto. Wie in de politiek zit moet bereid zijn om klappen op te vangen .Op die regel is echter één uitzondering en dat is onterechte kritiek.

  Dit is niet de eerste keer dat het courantje er volledig naast zit c.q. dat er op een tendentieuze manier een eigen mening over een persoon zogenaamd als waarheid wordt gepresenteerd. Ik vind dat hier duidelijk een grens is overschreden en dat het College als één man achter wethouder Tates dient te gaan staan. Het courantje zal wat mij betreft zeer diep door het stof moeten gaan en duidelijke afspraken voor de toekomst moeten maken.

  Verder denk ik dat we niet om de hete brij heen moeten draaien en wil ik nadrukkelijk het lucratieve advertentiecontract met de gemeente Zandvoort aan de orde stellen.

  Buijze pers mag dan in het verleden wellicht met de Zandvoorter een minder gunstige prijs voor het advertentiecontract hebben neergelegd maar het is tegelijkertijd in het verleden wel een redactioneel betrouwbare en stabiele partij gebleken met een uitgave waarin geen politieke spelletjes worden gespeeld, laat staan grove onwaarheden worden verkondigd.

  College, u bent aan zet, laat uw man niet in de kou staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s