Ambtenaartje aanvallen

AmbtenaarIn het laatste collegebesluit wordt vermeld dat de ‘persoonlijke’ aanval op een ambtenaar door het college wordt afgekeurd. Ik vind deze informatie niet correct zeker wanneer dit in een collegebesluit wordt vermeld. Het is namelijk NOT DONE, ik citeer de heer Toonen, om over een ambtenaar (de organisatie, het huis of de vierde macht) te spreken. Zolang het bij complimentjes blijft zal niemand je corrigeren, maar zo snel een raadslid een ambtenaar ‘aanvalt’ is er ophef.

En waarom eigenlijk? Trouwens over de complimentjes van raadsleden voor ambtenaren schrijft het college nooit, en is het niet zo dat een ambtenaar altijd namens het college spreekt. Dus hoe kan hier sprake zijn van een persoonlijke aanval? Het blijft op deze manier een vaag besluit.

Een ambtenaar kan best voor zich zelf op komen al dan niet namens het college. Trouwens de bewuste vergadering heb ik als zeer prettig ervaren, en ik denk dat de ambtenaren daar net zo overdenken!

*Iets minder persoonlijke tekst*

Advertenties

Een Reactie op “Ambtenaartje aanvallen

  1. Erwin van der Slik

    Art. 3.1 Zandvoort’s Ambtenarenreglement

    U stemt er mee in dat werkgever ieder jaar op 1 januari danwel ter harer keuze op 1 april van dat jaar het recht heeft om u per reddingsboot 300 meter de zee in te voeren en u aldaar overboord te zetten. Indien u vanzelf binnen 30 seconden weer boven komt drijven dan wordt de arbeidsovereenkomst beschouwd als van rechtswege te zijn beeindigd. In het andere geval probeert u zelf maar weer het strand te bereiken!

    Uiteraard snap ik wel dat het college met haar vermelding van dit punt in de wekelijkse besluitenlijst een punt probeert te maken, maar het is niet slim. Als er in een (notabene door het college zelf opgelegde) besloten vergadering iets gebeurt dan dient men dat of binnen die beslotenheid af te kaarten of door een 1 op 1 gesprek met het betreffende raadslid.

    Alles valt of staat aan de basis natuurlijk met een goed personeelsbeleid en ik vrees dat er na 1 januari behoorlijk wat vacatures zullen zijn. Zou meneer B. (wie kan het anders zijn?) boven komen drijven? Komt allen op 1 januari!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s