Rondom het Raadhuis

ApostelKampioenschap weglopen

In de wedstrijd weglopen tussen SP en Groenlinks hebben zich nu ook de apostelen van het CDA zich gemengd. Vooraf aan de bespreking van het onderwerp Grondexploitatie Middenboulevard tijdens de extra commissie raadszaken gaf de fractie van Groenlinks aan de vergadering te verlaten (overigens zonder reden), de fractie Tomaat verontschuldigde zich met de reden dat ze het kampioenschap wilde winnen en de apostelen van het CDA waren boos. Vooral apostel Gert-Jan, die dacht dat hij voor niets in de gemeenteraad zat, en eerlijk gezegd had hij daarmee een goed punt aangekaart!

Een geheime brief van het college over de WVG was zoek! Waarop de CDA’ers nog bozer vertrokken, waarschijnlijk op zoek naar de brief, aangezien de opper-apostel later op de avond weer vrolijk aanschoof met een brief. Groenlinks en SP zijn nog altijd niet teruggekeerd.

Later bleek overigens dat de bewuste brief met opzet was verduisterd. De griffier en de voorzitter moesten hiervoor boeten. Wordt vervolgd…

Geheim: wie mag het zeggen?

Het eerste deel van de commissievergadering was een Poolse Landdag. Het vaststellen van de agenda duurde meer als een uur. Letterlijk en figuurlijk een zooitje, ook om de zitplaatsen ontstond een probleem, aangezien de apostelen niet naast elkaar konden zitten. Allemaal heel vervelend omdat ook het slapende lid van Ouderenpartij moest opschuiven. Gelukkig is hij tijdens het opschuiven niet wakker geworden.

Na de stoelendans werd besproken wat nu wel en niet besproken moest worden. De strandkorrels maakten zich sterk voor behandeling van de geheime brief, die de apostelen natuurlijk niet kenden. Gelukkig waren zij niet alleen.

Wat ik al veel eerder wist, was nu ook voor het CDA aanleiding om aandacht te vragen voor de willekeur van geheimhouding van stukken van het college. De raad is monddood bij geheimhouding terwijl het college openlijk kan spreken!!!

De ‘geheime’ presentatie leverde meer kritiek op van onze belofte in de Raad. De politica van GBZ vond dat de bewoners van de Middenboulevard ook aanwezig moesten zijn. Op de website van de gemeente was nl. aangekondigd dat het agendapunt niet behandeld zou worden. Nu bleek dat het college wel iets te vertellen had, en nog in de openbaarheid ook, en dat mochten de bewoners van de Middenboulevard natuurlijk niet missen.

Door tijdgebrek werd de inhoud overgeslagen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s