Glaasje water

De mannetjesWat een artikel in de Zandvoortse Courant al niet voor beroering kan zorgen! Een lachbui en een glaasje water, heel Zandvoort heeft het erover… Maar of dit nou echt het nieuws van Zandvoort is?

De eed of belofte het blijft moeilijk! Maar vooral nooit gaan lachen in de Zandvoortse poppenkast…

Ik ben trouwens wel benieuwd of volgende week in de krant te lezen valt, dat de gehele procedure niet correct is geweest, en dat over beide kandidaten niet eens gestemd mocht worden!

Raadslid Kramer verstoort installatie

Astrid van der Veld (GBZ) en Dick Suttorp (OPZ) zijn dinsdagavond tijdens de raadsvergadering als tijdelijk raadslid geïnstalleerd. VVD-raadslid Jerry Kramer vond de gang van zaken rond de installatie schijnbaar dermate lachwekkend, dat hij in een langdurige lachstuip uitbarstte.

De afgang van Kramer als volksvertegenwoordiger was compleet toen burgemeester Niek Meijer hem na enig geduld verzocht de vergadering te verlaten om een glas water te gaan drinken, omdat de VVD-er met zijn weinig respectvolle optreden deze in het Nederlandse staatsbestel zeer belangrijke ceremonie op een weinig respectvolle wijze verstoorde. Kramer maakte daarmee kennis met de strakke hand waarmee burgemeester Meijer zijn eerste raadsvergadering leidde. Bij de behandeling van de begroting en de algemene beschouwingen leidde hij een aantal keren de discussie met veel takt in de juiste banen.

Bezwaren
Overigens verliep de installatie van Van der Veld en Suttorp ook politiek niet rimpelloos. Beide kandidaten werden door de overige vijftien raadsleden niet unaniem geaccepteerd. Vooral de kandidatuur van Suttorp,
die voor de derde keer in deze raadsperiode als plaatsvervanger van Peter Boevé werd geïnstalleerd, leverde weerstand op. CDA-fractievoorzitter Gert Jan Bluijs maakte duidelijk dat de bezwaren beslist niet de persoon van Suttorp betroffen, maar uitsluitend de verhouding tussen Boevé en OPZ, waarmee Boevé enkele maanden geleden brak. Een zienswijze die merkwaardiger wijze, ondanks de berichtgeving in een aantal media waarin
onder andere fractieleider Carl Simons werd geciteerd, door Bruno Bouberg Wilson, die meestal als woordvoerder optreedt, werd ontkent.

Niet unaniem
Suttorp werd uiteindelijk gekozen met 8 stemmen voor, 6 tegen en 1 ongeldige stem. Ook de kandidatuur van Astrid van der Veld leverde vijf tegenstemmers op. Nog meer weerstand was er tegen de benoeming van het GBZ-raadslid in de hoorcommissie van de raad. Een meerderheid van 9 stemmen verhinderde haar toetreden
tot deze commissie, die tot taak heeft belanghebbenden te horen over bijvoorbeeld bestemmingsplannen.

Bron: Zandvoortse Courant 8 november 2007, pag. 3.

Advertenties

10 Reacties op “Glaasje water

 1. Goh, dit lezende neem ik die, mij verder onbekende meneer Kramer meteen een stuk serieuzer dan al zijn, mij al evenmin bekende mede-raadsleden bij elkaar. Komaan mensen, het gaat hier over de gemeenteraad van Zandvoort! Dat is toch bepaald wat anders dan de inauguratie van een paus of zo.

 2. Omdat politiek mij helaas geenszins kan bekoren houd ik mijn lees-activiteiten op deze site bij deze alweer voor gezien. In elk geval dank voor het vermaak, heer Jerry en veel succes met uw zoutkorrels.

 3. Jerry,
  Ik ga er vanuit dat wat in de krant staat een gestrouwe weergave van de werkelijkheid is…toch? 😉

  In ieder geval heb ik met verbazing het artikel gelezen en vroeg me af wat het doel van het artikel is, een persoonlijke aanval?

 4. Ik krijg sterk de indruk dat onze nieuwe burgemeester even duidelijk een punt wilde maken. Dit kan je doen als jezelf je zaakjes op orde hebt.Helaas voor hem, kreeg ik tijdens die vergadering niet echt de indruk dat hij in control was bij de installatie.

  Burgemeester voor de toekomst laat er a.u.b wat te lachen blijven.

  Waar ik mij meer aan erger is de berichtgeving in de krant en op de website van ZFM. Een lachbui met zoveel aandacht zegt naar mijn mening meer over het niveau van de zandvoortse verslaggevers en hun redacties.

  Voor de redacties: doe iets aan de kwaliteit van jullie verslaggevers. Voor ik het vergeet misschien ook iets aan de representativiteit. Als we het hebben over lachen, dan is het laatste meer een lachertje voor Zandvoort.

  Jerry ga zo door, als één raadslid krediet moet krijgen om zijn transparantheid dan ben jij het. Sta vrolijk in het leven en blijf scherp in het belang van Zandvoort.

  Groet
  Ger

 5. Erwin van der Slik

  Het krantje heeft er inmiddels wederom aandacht aan besteedt maar toegeven is moeilijk vanuit dit CDA bolwerk.

  Toevallig weet ik dat Jerry al dagen voor de bewuste vergadering van mening was dat het stemmen over een benoeming van een tijdelijk raadslid die gewoon op een kieslijst heeft gestaan wettelijk gezien niet kon. Je kunt toch niet stemmen om een gekozen volksvertegenwoordiger al dan niet tijdelijk als vervanger tot de gemeenteraad toe te laten? Dus was stemmen een poppenkast. Iedereen die dat wilde horen heeft dat gehoord behalve degenen die iets minder eigenwijs hadden moeten zijn. Nog geen 24 uur na de poppenkast werd alsnog duidelijk dat Jerry het vanaf het begin bij het rechte eind had gehad.

  De Zandvoortse Courant is nogal goed in het trekken van voorbarige conclusies (en het er in drammen van de unieke ZandvoortPas uiteraard!) maar hier waren gewoon ruime excuses op zijn plaats geweest in plaats van het schoorvoetend toegeven gevolgd door toch weer een draai om de oren. Jongens, laat dat gedrag aan Balkenellende over en stop eens met journalistje spelen en doe je best een echte te worden!

 6. Erwin,

  De Zandvoortse Courant maakt zich inderdaad wederom belachelijk om opnieuw in te gaan op de woorden van Jerry. Ruime excuses had zeker op zijn plaats geweest.

  Klasse jouw woorden,dat is nu net waar het om gaat:
  ‘Stop eens met journalistje spelen en doe je best een echte te worden!’ en over mijn opmerking:’doe iets aan de kwaliteit van jullie verslaggevers en iets aan de representativiteit. Als we het hebben over lachen, dan is het laatste meer een lachertje voor Zandvoort.’

  De Zandvoortse Courant (Het krantje) zie ik niet zozeer als CDA bolwerk. Ik denk dat het meer te maken heeft met het gezegde: Wie ’s avonds een kip doodt, eet ‘smorgens geen ei op zijn brood.

  De gemeente en in het bijzonder de Burgemeester en de Wethouders zijn een goede opdrachtgever. Denk b.v. aan de advertentie inkomsten en bij ZFM aan de subsidie. Hoe vaak heeft Tates in één of ander radioprogramma al niet de fatsoensnormen overschreden.

  Zandvoortse Courant en ook ZFM pak de handdoek op. Hoe had Zandvoort er over 25 jaar uitgezien Met weemoed denk ik terug aan Bram ‘onze journalist’ voor de ouderen onder ons. In ieder geval de kip had op slagbank gelegen.

  Groet
  Ger Blok

 7. Nog even ter correctie

  Zandvoortse Courant en ZFM: neem de handschoen op. De handdoek is voor de tranen.

  Met Bram bedoel ik uiteraard onze enige echte Bram Stijnen

 8. Hans de Waard

  Ik ben blij dat mensen als V.d. Slik c.s. hierop reageren. Het betekend namelijk dat ze de enige echte KRANT van Zandvoort lezen!!!

 9. Erwin van der Slik

  Tsja en waar lees ik dat blaadje standaard? Wil je het echt weten? Tijdens enkele ontspannen minuutjes op het toilet. Gelukkig kunnen we nog gewone grijze rollen betalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s