Gestrand in Zandvoort

Echt gescheidenZandvoort heeft per 1000 inwoners het meest aantal echtscheidingen van heel Nederland. Dagblad De Pers trok naar ons dorp om dit verschijnsel onder de loep te nemen, onderzocht werd waarom juist Zandvoort het hoogste echtscheidingscijfer van Nederland heeft! Wetenschappelijk voldoet Zandvoort namelijk niet aan de omstandigheden om een gemeente te zijn met veel echtscheidingen.

Het ligt vooral aan de slippertjes in ons dorp, en iedereen kent iedereen vindt de plaatselijke advocaat! Er is altijd wel een bekende die je dronken in de kroeg heeft gezien met een "vreemde", en dan volgt de echtscheiding. De dames maken elkaar gek op de tennisclub en de heren op hun beurt in de voetbalkantine.

Ook bestaat er een sneeuwbal effect van kinderen van scheiden ouders die sneller scheiden. In Zandvoort ligt het echtscheidingscijfer al jaren hoog!

Tijd om als gemeente actie te ondernemen? Niet voor de woordvoerder van de gemeente; "Een echtscheiding blijft een prive aangelegenheid en daar moeten we ons als gemeente niet mee bemoeien!"  Maar is dat wel zo, heeft de gemeente geen taak in het kader van de WMO?

Wat te denken van die kinderen van gescheiden ouders, zo blijft het sneeuwbaleffect altijd voortduren. Natuurlijk heb ik ook niet zo snel een oplossing om de huwelijken in Zandvoort in stand te houden. Toch voel ik me geroepen om iets te doen, als is het maar om dat sneeuwbaleffect te stoppen.

Geacht college,

In dagblad De Pers van afgelopen zaterdag las ik ‘Gestrand in Zandvoort’, een artikel over het hoge aantal echtscheidingen in onze badplaats. In reactie op de woorden van de woordvoerder van de gemeente wil ik graag met u van gedachte wisselen over dit onderwerp. Het is volgens de VVD niet alleen een probleem op de woningmarkt. Kinderen van gescheiden ouders scheiden vaker; een sneeuwbaleffect (kinderen van gescheiden ouders vinden het normaal om te scheiden). De gevolgen voor hun kinderen worden weer ondergesneeuwd. Mijn vraag: Biedt de gemeente op dit moment nazorg aan deze kinderen, en geeft u ook voorlichting?

Graag hoor ik ook wat u in het kader van de WMO van plan bent in de toekomst aan nazorg te bieden voor zowel ouders als kinderen van gescheiden ouders? De trend dat iedereen in Zandvoort maar op een vrijdagmiddag gaat scheiden is niet meer van deze tijd!

Juist door betere voorlichting op scholen leren kinderen om een verstandige keuze te maken en na te denken over de verplichtingen die een huwelijk met zich meebrengen.

Met vriendelijke groet,

Jerry Kramer
VVD Zandvoort

Advertenties

Een Reactie op “Gestrand in Zandvoort

  1. folkert bloeme

    Jerry betekent een dergelijke constatering (echtscheidingen) dat de overheid zich hiermee moet bemoeien? Jij stelt van wel en zadel je daarmee de overheid niet op met een oneigenlijk probleem en ga je geen verwachtingen wekken die niet waargemaakt kunnen worden? Het is volgens mij veel interessanter om eens te achterhalen, wanneer dit mogelijk zou zijn, hoe het komt dat Zandvoort een extreem dorp is.Het hoge percentage echtscheidingen bestaat al jaren maar daarnaast heeft Zandvoort de meest urgente woningzoekenden van de regio, de dikste kinderen van z-Kennemerland, de meeste(met Amstelveen) NSB stemmers, de meeste stemmers op de partij van de dieren en die op Pim Fortuijn. Hoe komt het dat het aantal vestigingen en vertrek van mensen zo hoog is. Kortom plaats het onderwerp in de context van extremen, benoemd de extremen en probeer hiervoor een antwoord op te vinden.
    folkert bloeme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s