Rit en Rut, dat is pas …

Pongrot. Al hoewel Mark Rutte zich sinds gisteren officieel als winnaar heeft gekroond op het VVD-congres moet de toekomst nog uitwijzen wat het waard zal zijn. Dat de partij in zwaar weer zit mag duidelijk zijn. Als gemeenteraadslid heb ik weinig invloed op de landelijke koers, maar wanneer het landelijk minder gaat met de VVD voelen de gemeentelijke afdelingen dat direct.

Het voorstel van de commissie Dekker om een permanente campagne te kunnen voeren vind ik echt absurd. Juist minder landelijke bemoeienis met de gemeentelijke koers sta ik voor. Helemaal wanneer ik er verplicht aan mee moet betalen. Over welke vrijheid spreken we dan nog in de VVD. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde partijdiscipline, die Rutte zijn fractie heeft opgelegd. Pure waanzin. De media ruiken bloed en Rita is het eerste slachtoffer van deze regeltjes… in een partij die voor minder regels en wetgeving staat, snapt u het nog! Natuurlijk ben ik ook niet blij met de uitspraken van Rita Verdonk, ik vind ook dat ze te ver is gegaan. De andere kant van de medaille is natuurlijk dat niemand de spelregels weet, behalve Mark en co., dan volgt straf, en uiteindelijk wordt iemand de fractie uitgezet!

Sinds gisteren heb ik zeer veel bewondering gekregen voor de heer Wiegel, die op het congres wijze woorden sprak. Hij wilde een ultieme poging doen om de breuk te lijmen, en zei vervolgens wanneer men dat niet wilt is men (de heer Rutte) geen goede leider. Ik ben het volledig met hem eens, en vind dat de heer Rutte nu een stapje terug moet nemen. Wellicht als koffiejuffrouw!

Advertenties

2 Reacties op “Rit en Rut, dat is pas …

  1. We zijn op zoek naar koffiedames en heren bij het radioprogramma Goedemorgen Zandvoort. Misschien is dat iets voor hem? Hij mag echter niet mee praten, dat recht is alleen voorbehouden aan de gasten en presentatoren.

  2. Interesting to know.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s