Extra Oud

Oud NoordBelanghebbenden van het bestemmingsplan Oud Noord hebben twee extra weken de tijd om een zienswijze in te dienen. De hoorcommissie heeft besloten om ook zienswijzen, die na 23 augustus binnenkomen, in behandeling te nemen. De extra weken geven belanghebbenden, die in de vakantieperiode niet in de gelegenheid waren te reageren, alsnog de mogelijk een zienswijze in te dienen.

Vandaag de laatste dag van de tervisielegging heeft de nieuwe voorzitter, Gijs de Roode, van de hoorcommissie uit handen van twee bewoners van Complex 5 een petitie ontvangen. Zij willen niet verhuizen, en willen niet dat EMM hun woningen sloopt. De meeste zienswijzen behandelen dezelfde materie, de bewoners zijn ongerust en vrezen te moeten verhuizen buiten Zandvoort.

De meeste zienswijzen zijn een indirecte aanval op de woningbouwvereniging. De bewoners willen duidelijkheid van EMM, zij stellen dat EMM verwarring zaait en zich niet aan de afspraken houdt. Voor Carl Simons (Ouderenpartij) was dit aanleiding om het college te vragen de prestatieafspraken met EMM af te ronden. Wat weer een directe aanval is op de eigen wethouder Bierman.

Eind vorig jaar heeft de raad het college opdracht gegeven om met EMM prestatieafspraken te maken. Het zomerreces is alweer om en nog steeds geen afspraken! Het college heeft in mijn ogen voldoende tijd gehad om te voldoen aan deze opdracht. In de aankomende raadscommissie zullen we eens gaan hameren op tijd en prestatie. Net zo goed als zij de bewoners van Oud Noord in de zomervakantie hebben verzocht op een plan te reageren, kan het college ook een tandje bij schakelen.

Als lid van de hoorcommissie bestemmingsplannen ben ik verheugd met de extra twee weken voor Oud Noord. De collegeleden zouden boter op het hoofd hebben, wanneer ze zich zouden verzetten tegen dit mooie gebaar van de raad.

Advertenties

2 Reacties op “Extra Oud

  1. hej, mooie weblog!

  2. Erwin van der Slik

    Tsja, het college wat kun je ervan zeggen. Ze gaan voortvarend te werk als het hen zo uitkomt. Hadden ze ook niet om opdracht om zo spoedig mogelijk rond het Van Fenemaplein met bewoners te gaan praten over verleging van de erfpacht of koop. Begin 2006? Inmiddels zitten we ver in 2007 en verkondigd hoofd college-voorlichting Bierman in zijn nieuwsbrief Middenboulevard (yes, yes, yes, het is ons gelukt om in Word een nieuwsbriefje te produceren), dat ze eerst eens gaan kijken wat er allemaal in het gebied mogelijk is en pas als dat bekend is komt hij terug op de erfpacht. In mijn beleving is dat net als het EMM-verhaal niets anders dan opdrachten van de raad negeren en er met mooie verhalen om heen laveren. Hoe lang laat de raad zich daarmee nog inpakken???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s