Voorkeursbehandeling

BouwesIn mijn goede stemming van vandaag en met de muziek van ZFM op de achtergrond wil ik het college graag de zomer doorhelpen, en klom in de pen. Van wethouder Bierman wil ik meer weten over het vestigen van de wet voorkeursrecht gemeente op panden in de Middenboulevard. Het is me tijdens de bewuste vergadering niet helemaal duidelijk geworden, waarom we op niet te amoveren panden een voorkeursrecht vestigen. Geruchten over een Turkse organisatie, die Bouwes wil opkopen, zijn toch niet waar?

In de aankomende commissie Raadszaken wil ik de wethouder aan de tand voelen over dit onderwerp. Welke plannen heeft het college met de niet te slopen panden?

Geacht heer Bierman,

Graag wil ik u een aantal vragen stellen in de commissie Raadszaken, onder het vaste agendapunt Informatie B&W, over de wet voorkeursrecht gemeente op een aantal panden in de Middenboulevard.

In de besloten raadsvergadering heeft de VVD gevraagd naar de kosten van verwerving van panden met het voorkeursrecht. Hierop heeft u gezegd dat het college niet streeft om de panden zelf in bezit te hebben. U wilde in een later stadium de raad meer duidelijkheid geven over een ontwikkelingsfonds.

Vervolgens heeft u op vragen van de heer Bouberg Wilson gezegd dat de plannen nog niet bekend zijn. In veel bezwaren tegen het voorkeursrecht schrijven bewoners dat hen is bevestigd dat hun pand niet geamoveerd zal worden. Welke plannen heeft het college op dit moment met deze panden?

De dreiging dat een Turkse buitenlandse organisatie gaat opkopen moet ik toch niet letterlijk nemen?

In de bewuste vergadering is de raad een kaart voorgehouden met daarop alle panden, waar u het voorkeursrecht op wilde hebben, het was zeker niet helemaal duidelijk op welke panden u het voorkeursrecht wilde vestigen. De raad heeft uiteindelijk met uw voorstel ingestemd, aangezien het in een later stadium altijd mogelijk is om het voorkeursrecht van een pand af te halen.

Gelet op de vele bezwaren van bewoners, ben ik gevoelig voor het argument dat de raad het besluit niet goed heeft onderbouwd. Zeker voor de panden, die niet voor amovering in aanmerking komen, is niet aangegeven welke plannen het college heeft. Er wordt de raad zelfs misbruik verweten door te stellen dat de gemeente een betere onderhandelingspositie heeft gekregen, bijvoorbeeld bij de erfpacht onderhandelingen!

De wet voorkeursrecht gemeente geeft heldere richtlijnen onder welke voorwaarden het voorkeursrecht mag worden gevestigd. In de vele bezwaren is mij duidelijk geworden dat op niet te amoveren panden niet zomaar een voorkeursrecht kan worden gevestigd.

In de commissie wil ik van u een reactie op mijn brief. En uw visie op de toekomst m.b.t. deze niet te slopen panden.

Met vriendelijke groet,

Jerry Kramer
Fractie VVD

Advertenties

3 Reacties op “Voorkeursbehandeling

  1. Of er nu een Turks, Duits of Marokaans badhuis komt is niet ter sprake. Jouw ingezonden versie mag niet zomaar veranderd worden zonder jouw toestemming!

    Wie in de gemeente is daarvoor aansprakelijk? Het betekent dat je constant argwanend moet zijn wat je in stuurt. Waar zijn we in vredesnaam mee bezig? Echt van de zotte!

  2. Nel, ze hebben mijn toestemming gevraagd om mijn brief te mogen aanpassen. Wethouder Bierman had grote problemen met de bewuste zin, want hij ZELF had dat niet gezegd. Ik wil het ook niet op de spits drijven, maar een feit blijft dat de communicatie bagger is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s