Bus vrij

Eventjes geduld nog want het busje komt zo

Waar een iedere Zandvoorter hoopte op totale chaos, lijkt de eerste zomersdag (’s ochtends) met pendelbussen op de Zeeweg een geslaagd project te zijn. Op een enkele automobilist na reed iedereen keurig op de juiste baan, en stonden er minder (geen) files op de Zeeweg. Op de Kop van de Zeeweg verliep alles soepeltjes en werden automobilisten keurig doorgestuurd naar Zandvoort.

De pendelbussen zaten overvol en konden vrij doorrijden naar Bloemendaal en station Zandvoort. Alhoewel de meeste bezoekers in Bloemendaal de bus verlieten, mag Zandvoort niet klagen over de extra service van de provincie.

Volle bus

Wel heeft de provincie de busbaan van een proef in een permanente vrije busbaan omgetoverd. De witte belijningen zijn doorgetrokken, de snelheid is aangepast naar 50 km/u en met grote letters staat BUS op de weg geschreven. Vraagtekens zet ik bij de afspraken die de gemeente met de provincie heeft gemaakt, want voor die paar mooie dagen per jaar hoeven we niet de hele Zeeweg op te offeren. Een meer dynamisch systeem heeft mijn voorkeur.

Advertenties

5 Reacties op “Bus vrij

 1. tja…aan het begin van de avond werd de gehele zeeweg afgesloten ivm doorgang hulpverkeer..

  Het filmpje in onderstaand artikel is trouwens ook wel een aardige ‘reclame’ toch? http://www.telegraaf.nl/binnenland/68543351/Massaal_genieten_op_het_strand.html?p=2,1#

 2. Eindelijk eens positieve geluiden in het Haarlems Dagblad: http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article2248091.ece

  In de avond is het volledig mis gelopen, en heeft het zeker tot middernacht vastgestaan in Zandvoort tot ver daarbuiten. De reclamemakers van RTVNH op de telegraaf heb ik aan de slag gezien, maar hebben wel heel erg lang moeten zoeken voor ze een aantal ‘stilstaande’ strandgangers voor de camera hadden.

 3. Maar dan nog Jerry, een jaar heeft 365 dagen, daarvan zijn er misschien 10? (zaterdagen en zondagen) top druk (als we geluk hebben, want dit jaar tot nu toe maar 1 dag). Blijven er nog 355 dagen over dat de normale regio-genoot naar zijn werk, school, hobby etc wil. 350 dagen per jaar hebben deze regio genoten (en de jaar rond toeristen) last van deze maagdelijke stroken asfalt en dat allemaal zodat op een mooie dag 1,5% van de bezoekers aan Zandvoort & bloemendaal sneller op zijn plek is…..??? blijf het erg raar vinden.

 4. Helemaal mee eens! Alleen ik hoop dat de provincie een totaal visie heeft voor de bereikbaarheid kust. Bijvoorbeeld door het creeëren van tranferia aan de snelweg en de bezoekers via bussen naar Zandvoort te vervoeren. Maar vaak blijft het bij een luchtballonetje, en rijden we over een aantal maanden over ‘hun’ provinciale eenbaansweg met een nutteloze busbaan. Al had de provincie nu een systeem aangelegd wat bij drukke dagen een busbaan ’s ochtends heen en ’s avonds terug werkt, dan had iedereen gelukkig geweest. Nu heb ik het vermoeden dat alle investeringen van de provincie te hoog zijn om weer te verwijderen. En met hooguit 10 topdagen per jaar is een permanente busbaan echt absurd, zoals de fractie al in een brief aan ‘onze’ partijgenoot Cornelis Mooij heeft laten weten. De VVD Zandvoort wil een dynamische busbaan, die alleen op topdagen in werking treedt.

 5. Jan F Hollander

  Jerry,
  gegeven het bovenstaande lijkt het mij om bij de politiek verantwoordelijken in de provincie, aan te geven dat de huidige bebording juist(maar dan in matrixvorm)en dan in de zomerperiode bij te verwachten drukte, evenementen, strandbezoek. En niet zoals nu waarbij nog ondanks doorgetrokken witte streep rechts wordt ingehaald.De wens uitsprekend dat er een positief genomen beslissing vanuit de provincie komt. En niet na augustus deze situatie moedwillig in stand houden.
  Want mensen zijn vindingrijk en gaan sluiproutes zoeken via Aerdenhout, Zandvoortselaan om toch maar niet in de file te komen staan.
  Succes in je politieke besluitvorming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s