“Mooije” boel

ZeewegBrief aan gedeputeerde Cornelis Mooij van fractiegenoot Fred Henrion Verpoorten over de situatie op de Zeeweg. "Wat een absurde maatregel."

Zeer geachte heer Mooij,

Namens de VVD-fractie in de Gemeenteraad van Zandvoort, moet ik u mededelen dat wij zeer bezorgd zijn over de effecten die de “herindeling” van de rijbanen op de Zeeweg tussen de rotonde Brouwerskolkweg en het strand van Bloemendaal, veroorzaakt. Zowel tijdens de Raadsvergadering van dinsdag 3 juli als van de commissie-vergadering Projecten en Thema’s van woensdag 4 juli, was de verontwaardiging onder de raads- en commissie-leden algemeen. Vooral toen we van Wethouder Tates vernamen dat op de bewuste vergadering, met u en de vakwethouder van Bloemendaal, waarin een en ander was besloten, een heel ander soort proefperiode was afgesproken, t.w. alléén de rijbaanindeling wijzigen als de temperatuur zomers is (dus boven de 24° C) dan wel bij evenementen die zeer grote bezoekersaantallen trekken. Met dit laatste konden we instemmen. Maar, … zoals het nu is geworden levert dat veel irritatie en onbegrip op; vooral bij de dagelijkse gebruikers van deze weg. We hebben dan ook al vele brieven en telefoontjes ontvangen van ontevreden mensen, die zich afvragen hoe lang het nog moet duren voordat ingezien wordt dat dit absoluut geen goede oplossing biedt voor, … ja, waarvoor eigenlijk?

Nu ik echter heb vernomen, dat in feite een ambtelijke werkgroep, (van de Provincie, vermoed ik), het door u en de betrokken wethouders genomen besluit heeft overruled, vraag ik mij af in wat voor maatschappij wij hier leven. Bovendien verschuilt de werkgroep zich achter een advies van de politie, om tot deze opstelling te komen, en voeren het dan ook nog maar meteen uit; iets waarop normaal gesproken tijden moet worden gewacht. Ik heb altijd gedacht, dat we in een parlementaire democratie leven, waarin de beslissingen worden genomen door gekozen volksvertegenwoordigers, die ook ter verantwoording kunnen worden geroepen, en niet door ambtenaren, die hiervoor niet aanspreekbaar zijn. Bovendien heeft de politie verklaard, dat men niet voldoende mensen heeft, om de genomen maatregelen doeltreffend te kunnen controleren en handhaven. Waar zijn we dan mee bezig? Het argument, dat een incidentele verandering van de regels, zoals door u was besloten, voor veel verwarring zal zorgen, is een non-argument. Immers, de wijziging van de normale manier van gebruik, zal alleen plaatsvinden bij extreme omstandigheden. Deze omstandigheden worden op dat moment door iedere weggebruiker direct herkent en die zal dan ook gemakkelijk accepteren dat er bepaalde maatregelen worden genomen. Waarom het normale gebruik van de weg, onder normale omstandigheden tot verwarring zou leiden, als het tijdens speciale omstandigheden anders is geweest, is mij volstrekt onduidelijk.

Kortom, de VVD-fractie, en velen met ons, verzoekt u dringend om gebruik te maken van de door u, door de kiezers verleende bevoegdheid, om deze absurde maatregel zo spoedig mogelijk ongedaan te maken en u te houden aan het democratisch genomen besluit, zoals hierboven genoemd.

Erop vertrouwende dat u de noodzaak hiervan zult inzien en gevolg zult geven aan deze oproep, teken ik,

Hoogachtend,

F. Henrion Verpoorten

Advertenties

Een Reactie op ““Mooije” boel

  1. Hear Hear

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s