Middenboulevard terugdraaien? (deel 5)

Nee4 VOOR / 13 TEGEN

Het college heeft de raad niet kunnen overtuigen van het bestemmingsplan wat zij voor ogen hebben. De coalitiepartijen VVD en OPZ steunen het voorstel van het college niet, hetzelfde geldt voor de oppositiepartijen CDA en Groenlinks. GBZ heeft nergens behoefte aan, de SP heeft alleen vragen en de PvdA volgt het college.

Eerder op de avond presteerde het college het om in een geheime bijeenkomst een groot deel van de coalitie zo kwaad te krijgen, dat zij de bijeenkomst verlieten. Het kreeg een vervolg in de raadzaal. Haarlem-Zuid heeft zijn vruchten afgeworpen. Niet dus…

Tekst uitgesproken in de comissie Raadszaken van 24 april 2007:

Het is u gelukt voor 14 december 2006 een ontwerpbestemmingsplan ter visie te leggen. Tevens is het u gelukt een bestemmingsplan ter visie te leggen waarop vrijwel alle betrokkenen in de Middenboulevard een zienswijze hebben ingediend.

Achteraf is het dus niet zo verwonderlijk dat u de reactienota niet op tijd klaar had. En niet zoals u eerder beloofde de reactienota synchroon zou laten lopen met het vaststellen van het zogenaamde RFV. Het RFV (Ruimtelijk Functionele Verkenning) voor wat het waard is geweest?

GBZ typeerde het RFV als een sausje over het RFP. Ik moet vanavond mevrouw Draijer hierin gelijk geven. Het sausje van het college heeft de VVD alleen een vervelende nasmaak gegeven. Het is nooit onze bedoeling geweest de bewoners van Zandvoort het oude bestemmingsplan van wethouder Demmers voor te leggen met daarop twee grote puisten (ook wek polen genaamd).

Nog steeds is het college met een mission impossible bezig en is tot op heden de haalbaarheid van het plan niet aangetoond. Iets wat van stond af aan bij een bestemmingsplanprocedure moet voor liggen. Het advies van de hoorcommissie onderschrijft dit.

De VVD dacht met het RFV het college voldoende kaders te hebben gegeven. Alleen alle amendementen, besluiten hebben niet het resultaat gehad waar wij als partij voor staan.

U heeft de hoorcommissie met een monsterklus opgescheept. Alle middelen worden nu gebruikt om het advies van de hoorcommissie in een kwaad daglicht te zetten. Allereerst wordt gesuggereerd dat de hoorcommissie op politieke standpunten een advies heeft gegeven. Nee de hoorcommissie heeft juist haar taak serieus genomen en op alle zienswijze zorgvuldig advies gegeven. Een unaniem advies waar de raad een besluit over kan nemen.

De VVD is zwaar teleurgesteld over de reactie van het college op het advies van de hoorcommissie. Slechts op een klein aantal punten bent u het eens met de hoorcommissie. De VVD zal de reactie van het college voor kennisgeving aannemen, immers het vaststellen van het bestemmingsplan ligt in handen van de raad. Het college kan alleen reageren op het advies. Het raadsvoorstel wat nu voorligt moet daarom van tafel en dient te worden gebaseerd op het advies van de hoorcommissie.

Zijn er partijen die de reactie van het college willen volgen, dan is het aan die partijen om een amendement in te dienen. De VVD steunt daarentegen het advies van de hoorcommissie.

Advertenties

3 Reacties op “Middenboulevard terugdraaien? (deel 5)

 1. Jerry,

  Ik begrijp dat jullie tegen stemmen. Het is jammer dat het college niet de werkelijke reden voor het verruimde bestemmingsplan met jullie bespreekt.

  Het is namelijk onmogelijk om op basis van de gestelde uitgangspunten van de Raad een kwalitatief plan te realiseren op de polen. Het vasthouden aan een laagbouwvariant (dorp, ik herhaal de woorden van OPZ)en dit alszodanig in het bestemmingsplan regelen is dodelijk voor de planontwikkeling.

  Juist een grondexploitatie (met miljoenen aan historischeplankosten en een sterk stijgende bouwprijs) is alleen maar sluitend te krijgen, door toch enigszins massa te bouwen. Uiteraard verantwoord voor de omgeving en de omwonende. Door het college te weinig speelruimte te geven krijgt Zandvoort nooit een kwaliteitsinjectie aan de middenboulevard.

  Denk nog eens mee met het college. College leg de problematiek op tafel, speel het spel eerlijk en open.

  Wat ik mij daarnaast afvraag in hoeverre is er nog vertrouwen van investeerders? Ik hoor en zie ze niet meer. Pas op dat het college niet gaat subsidiëren. Dure huur en koop moet zichzelf kunnen financieren.

  Groet,
  Joop

 2. annette kanters

  allemaal leuk en aardig hoor dat politieke spel wat er gespeeld wordt, en maar kijken wie de grootste heeft.
  Met alle respect, dit is inderdaad een leuke
  aktiviteit voor een student, en staat leuk op je c.v.
  Maar die negetieve perceptie, komt er nooit iets van de grond.
  Dan hebben we inderdaad een eiland in zee,
  voor een badplaats waar niemand zich wil vestigen, c.q. wonen, onroerend goed prijzen naar beneden gaan, en huizen onverkoopbaar worden. En bedrijven het dorp verlaten.
  Luister nog maar eens goed naar de woordvoerder van het cassino.
  In de loop der jaren heb ik de verpaupering alleen maar zien toenemen.
  Ook heeft Zandvoort een aardig negatieve naam om dubbieuze types die zich daar vestigen. Is dat de toekomst van Zandvoort?
  Ik zou zeggen bezint, en begint.
  Dam heeft u de volgende verkiezing mijn stem weer.

 3. Beste Joop en Annette,

  Inderdaad moet er wat gebeuren met de Middenboulevard, het is juist dat niet alles op slot moet worden gegooid. Het gebied daalt in waarde en de verpaupering slaat toe.

  Het college voorstel komt erop neer dat de bewoners niets mogen en de gemeente biedt de ‘kansen’. Opgelegde kansen wel te verstaan. In alles zijn de bewoners nu beperkt, en moeten nog tien jaar in onzekerheid leven.

  De VVD en andere partijen hebben het college voldoende ruimte geboden om met alternatieven te komen.

  Op 8 mei wordt een bestemmingsplan aangenomen, dat zowel de gemeente als de bewoners kansen biedt.

  De uitwerkingsplichten en wijzigingsbevoegdheden van het college bieden die kansen niet, en maken de gemeente monopolist! Zij bepalen wat er moet gebeuren, en de bewoners worden gedwongen hun bezit te verkopen aan de gemeente. De VVD heeft daar zo zijn bedenkingen bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s