De stemverklaring

SonneveldEen nieuwe rage in de politiek van Zandvoort: de stemverklaring. Nooit eerder zijn er zoveel stemverklaringen geweest als gisteravond, met als hoogtepunt een voordracht uit een conference van Wim Sonneveld door mijn collega Belinda. Een hilarische conference, waarmee duidelijk werd gemaakt dat wethouder Bierman de boel lichtelijk belazerd heeft.

Opvallend was het stemgedrag van de oppositie, die eerst de heer Bierman de hemel in prezen, en vervolgens voor een motie van afkeuring stemden. Ik vind dat nogal krom, maar wellicht de tactiek beschreven in de conference: eerst iemand de hemel in prijzen, om hem/haar na een maand te kunnen afvoeren. De oppositie was dus duidelijk een maand te vroeg.

Over een maand krijgt de oppositie een nieuwe kans! Het advies van de hoorcommissie bestemmingsplannen is namelijk gereed, en dat belooft vuurwerk… De hoorcommissie is unaniem, en schrijft in iets meer woorden: ‘College doe uw huiswerk over!’

Alle wijzigingsbevoegdheden opheffen, geen uitwerkingsplicht, geen massaliteit, niet wegbestemmen…

EERST RUST BRENGEN, EN DOORGAAN MET DE POLEN!

Advertenties

2 Reacties op “De stemverklaring

  1. Dag Jerry,

    Wat was jouw stemverklaring om toch mee te stemmen met de aankoop van het ‘schrijnende geval’ van het Fenemaplein. Nergens kan ik dat terug vinden?

  2. Hallo Nel,

    Mijn stemverklaring zat verwerkt in het VVD amendement, dat ik zelf heb ingediend. Het college heeft toegegeven niet zorgvuldig genoeg te hebben gehandeld, dat was voor mij de doorslag om voor te stemmen.

    Natuurlijk kon ik ook tegen stemmen, maar dat schaadt je geloofwaardigheid. Afspraak is afspraak, en het signaal is over duidelijk geweest…

    Je moet natuurlijk niet al je kruit in één keer verschieten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s