Spannende tijden

CollegeHet worden spannende tijden voor wethouder Bierman uit Amsterdam. Werkzaam in Zandvoort en niet van plan te verhuizen naar Zandvoort. Dat zorgt na één jaar voor een probleem, want hij is verplicht als wethouder om in de plaats te wonen waar hij werkt.

De heer Bierman beroept zich daarom nu op een bijzondere situatie, want ja hij is de 65 jaar gepasseerd. En dat had hij zich natuurlijk nooit van te voren gerealiseerd, dat hij ooit zo oud zou worden. Dus komt de Ouderenpartij met een initiatiefvoorstel in de raad om hun wethouder dispensatie te verlenen, zodat hij voor nog één jaar niet hoeft te verhuizen. Het lijkt er haast op dat de Ouderen de wethouder nog volledig steunen!

Ook het netwerk, de kennis en inzet van de heer Bierman geven aanleiding om hem dispensatie te verlenen. Allemaal flauwe kul als je het mij vraagt, want heeft hij die inzet bijvoorbeeld niet meer als hij in Zandvoort komt wonen?

Ik zal daarom ook niet met deze redenen voor de dispensatie van wethouder Bierman stemmen. Een bijzondere situatie is in mijn ogen een gemeentelijke fusie of de mogelijkheid dat hij over een maand weleens het veld ruimt.

Die laatste bijzondere situatie, dat hij over een maand het veld ruimt, kan voor mij een goede reden zijn om de wethouder dispensatie te verlenen voor een extra jaar. Ik vind dat hij verantwoording moet afleggen voor het bestemmingsplan Middenboulevard. Het bestemmingsplan dat nog verder gaat als de plannen van het vorige college. Een bestemmingsplan dat niet wordt gesteund door de VVD en Ouderenpartij.

Nog vertrouwen hebben in wethouder Bierman is zeer moeilijk voor mij. Nog altijd ligt er een plan voor de Middenboulevard zonder draagvlak, zonder financiele onderbouwing en zonder haalbare doelen. De inwoners in het gebied worden maar aan het lijntje gehouden, en de situatie wordt met de dag schrijnender. Niemand kan zijn woning nog op de reguliere woningmarkt verkopen. De gemeente is de enige geinteresseerde, en dat zorgt voor het kelderen van de huizenprijzen in het gebied.

Het aankoopbeleid is nog altijd even vaag, en wie nu schrijnend is en wie niet, blijft de hamvraag. Ad hoc beleid is een beter woord voor de fratsen van het huidige college.

Het advies van de hoorcommissie is nog altijd niet ´klaar´, eigenlijk wel maar alleen het college mag de inhoud alvast weten. De inwoners van Zandvoort moeten maar wachten op een officieel exemplaar. Allemaal geheim, en vertrouwelijk!

Trouwens het zakgeld van het college is al weer op, dus moet het weer aangevuld worden. Nou over mijn lijk laat eerst maar eens zien wat u heeft gepresteerd in het afgelopen jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s