Petitie circuit

Circuit_zandvoortOp het circuit van Zandvoort mogen maar vijf dagen per jaar internationale races worden gereden. Provincie Noord-Holland had een vergunning voor zeven dagen extra afgegeven, maar de Raad van State heeft die vergunning woensdag onrechtmatig verklaard. De vergunning had nooit verstrekt mogen worden, omdat onder meer milieuwetgeving dat niet toestaat. Diverse belangenverenigingen tekenden bezwaar aan. Een manier voor het circuit om extra dagen te krijgen is een stap naar de Tweede Kamer die een wetswijziging zou moeten door voeren om meer geluidsdagen. Graag jullie steun daarvoor, door het ondertekenen van een petitie.

Voor het ondertekenen van de petitie kun je deze link volgen:

Petitie circuit

Alvast bedankt!

Advertenties

3 Reacties op “Petitie circuit

  1. Goed initiatief. Als het er nu 40.000 worden (zijn er nu net 1000) dan is er genoeg voor het indienen van een burgerinitiatief bij de tweede kamer..;-)

  2. @Ernst Ook ik dacht aan een burgerinitiatief! 40.000 mensen lijkt veel, maar in een druk race-weekend heb je zo de benodigde handtekeningen bij elkaar!

  3. Erwin van der Slik

    Het wordt zoongeveer een kopie van mijn reactie op de weblog van Belinda maar wie weet een ander publiek: ik denk dat het tijd wordt voor een Stichting Vrienden van Circuitpark Zandvoort. Feit is immers dat het altijd kleine (milieu)clubjes zijn die de aandacht weten te trekken en dat juist de massa die nu het slachtoffer wordt zich niet laat horen. Het kan niet de bedoeling van democratie zijn dat de minderheid de meerderheid de wil oplegd. Als die meerderheid zich echter niet organiseert en stil blijft dan zijn dit de consequenties.
    Afgezien van een (politiek) lobbyorgaan kan de stichting haar begunstigers ook vast wel een keer per jaar iets leuks te bieden hebben zodat het potentieel enorm zou kunnen zijn.

    Ik sta te trappelen maar kan het niet alleen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s