Damherten aangeboden

DamhertDamherten zorgen voor grote overlast in het duinwatergebied ten westen van Amsterdam. De huppelende beesten leiden vooral tot gevaarlijke situaties in het verkeer. Vorig jaar waren er dertien aanrijdingen in het gebied waarbij herten waren betrokken. Ook een wethouder van Zandvoort kreeg een aanrijding met een damhert. Daarnaast waren er vorig jaar 71 meldingen van herten op de weg. Op termijn verdwijnen bepaalde soorten planten uit de duinen.

De gemeenteraad van Amsterdam besloot in 2004 dat de beesten vijf jaar lang niet afgeschoten mogen worden. Ook in dat jaar waren er al onveilige situaties in het verkeer. Van enkele tientallen in 1990 groeide het aantal damherten destijds tot negenhonderd, toen al de grootste concentratie van Nederland. De gemeente wilde door de jacht het aantal verkleinen tot achthonderd, maar de gemeenteraad trok 2 miljoen euro uit voor het plaatsen van hekwerken.

bron: Volkskrant

Groenlinks lijkt zich pro-jacht op te stellen en wil de lieve damherten afschieten. De Partij voor de Dieren vraagt GroenLinks om opheldering, maar gaat niet in op de problematiek. Ik stel voor dat de diervriendelijke leden allemaal een damhert adopteren. Of zullen we een ecoduct aanleggen (voor veel belastinggeld) om de dieren op niet-Amsterdams grondgebied te kunnen afschieten?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s