Gratis cursus

Hans_botmanMichael van Praag begint een bedrijf met onder meer mediatrainingen, workshops en seminars en heeft de Zandvoortse gemeentepolitiek als een dief in de nacht verlaten. Zou het niet aardig zijn als hij, als een soort boetedoening, alle Zandvoortse raadsleden én de burgemeester(s) en wethouders een gratis cursus aanbiedt?

Bij de OPZ zouden ze er wellicht iets van kunnen opsteken. Want om in een advertentie (in deze krant, dat wel) de gang van zaken rond de Middenboulevard neer te sabelen gaat wel heel ver. Vergaderingen in het gemeentehuis, met bruisende discussies, lijken daar toch eerder voor in aanmerking te komen.

Op het moment dat ik hoorde van het plotselinge vertrek van Michael van Praag uit de gemeenteraad moest ik merkwaardig genoeg even denken aan André Hazes. De inmiddels overleden volkszanger hield het in het voorjaar van 2002 drie maanden uit als gemeenteraadslid voor Ronde Venen Belang in De Ronde Venen. Bij de beëdiging schitterde hij door afwezigheid, een optreden in Tilburg ging voor. De eerste vergaderingen miste hij door een vakantie van anderhalve maand in de Verenigde Staten. En in de resterende tijd knokte de zanger tegen een verbreding van de N201, die voor zijn huis liep, en het verbod om te waterskiën op de Vinkeveense plassen. Niet dat hij dat zelf wilde gaan doen, maar toch.

Michael Van Praag, het paradepaardje van de Zandvoortse VVD, hield het iets langer uit in de Zandvoortse gemeentepolitiek. Veel VVD-stemmers, bijna een op de drie in Zandvoort en meer dan de helft in Bentveld, hadden dat wel graag gezien en er ook veel meer van verwacht. Het verleden als Ajax-voorzitter trok als een magneet. Het blijft knagen, was hij dan toch niet meer dan een veredelde lijstduwer?

bron: Zandvoortse Courant door Hans Botman

Een cursus kan geen kwaad. Je kunt alleen niet van Michael van Praag verwachten om die cursus gratis te geven, dat wordt gelijk zijn faillissement om de Raad van Zandvoort te leren besturen. We zullen waarschijnlijk pas na de aankomende gemeenteraadsverkiezingen klaar zijn.

Advertenties

Een Reactie op “Gratis cursus

  1. De (raads)leden van OPZ iets bijbrengen, is naar mijn mening hetzelfde als een koe leren fietsen. Ze hebben één belang zou een echte Zandvoorder zeggen: ‘tegen om tegen te zijn’

    Jerry zelfs tot de volgende verkiezingen is de raad van Zandvoort en in het bijzonder OPZ niets meer bij te brengen.

    Ik had de leden van OPZ liever zien mee doen aan de nieuwjaarsduik.

    Patrick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s