Persoonlijke verklaring

JerrykramerBij deze wil ik op persoonlijke titel een verklaring afleggen over een gevolgde procedure in de commissie Planning & Control van 29 november 2006. En wel over het besloten deel van de vergadering.

Bij het nemen van een besluit zijn openheid en transparantie voor mij als raadslid erg belangrijk. Sinds ik in maart werd beëdigd streef ik als raadslid naar openheid en transparantie.

De meeste besluiten kunnen in alle openbaarheid worden genomen, met bij hoge uitzondering als het gaat over personen of financiële belangen voor de gemeente.

In de bewuste commissievergadering Planning & Control is in beslotenheid de commissieleden naar mijn inzicht en kennis gevraagd om af te wijken van een raadsbesluit.

In de raadsvergadering van 31 oktober 2006 heeft de gemeenteraad van Zandvoort een amendement aangenomen, om alvorens over te gaan tot het aankoopbeleid van vastgoed eerst een notitie strategisch aankoopbeleid middenboulevard in de commissie te behandelen en ter besluitvorming aan de raad voor te leggen.

In de commissie Planning & Control van 29 november 2006 is toestemming van de commissieleden gevraagd om hiervan af te wijken. En door te gaan met de aankoop van panden op de middenboulevard.

De gevolgde procedure in de bewuste vergadering is nu juist die openheid en transparantie die ik niet voor sta. Bij het verzoek werd gevraagd dit vertrouwelijk te behandelen. Ik wil me hiervan distantiëren. Bij vertrouwelijkheid is het aan de betrokkenen die aanwezig waren om te beoordelen hoe met de vertrouwelijke informatie (inclusief de vertrouwelijke beraadslaging) om te gaan.

Het aankopen kan verstrekkende gevolgen hebben voor de gemeentelijke financiën en is naar mijn inzicht bedoeld om het college vrijheid te geven om verplichtingen aan te gaan die op dit moment op geen enkele wijze financieel binnen welke grondexploitatie en/of financiële begroting van de gemeente Zandvoort worden gedekt.

Het getuigt van geen respect voor de Raad: een wethouder die verzoekt om toestemming bij een aantal commissieleden (en buitengewone commissieleden) en niet aan de voltallig raad. Een verzoek om toestemming gaat mij een stap te ver, er ligt nog géén nota met alle consequenties, het college wil afwijken van een raadsbesluit. En de rest van de gemeenteraad mag nog even de hand opsteken in de raadsvergadering om het besluit te bekrachtigen.

Uitgesproken in de raadsvergadering van 12 december 2006.

Advertenties

2 Reacties op “Persoonlijke verklaring

 1. Jerry,

  Het gaat er steeds meer op lijken dat je gaat waarmaken wat je hebt beloofd. Voor het voorlezen van je verklaring was lef nodig. Ik heb met genoegen naar het radioverslag geluisterd. Leuk de steun die je kreeg van de heren Kuyken en Bluijs. De heer Simons heeft duidelijk gemaakt dat hij geen voorkeur heeft openheid, klasse dat de burgemeester je toch liet uitpraten.
  De steun van je eigen partij (en ook mijn partij) is me zwaar tegengevallen. Paap heeft een grote (zeer grote) mond, maar daden of steun staan niet in zijn woordenboek.
  Het meest dreigend waren zijn woorden over de terugbetaling van de baat belasting. Ik (Paap) moet komen met een motie van wantrouwen en vervolgens als een juffer hondje niet voor de motie van het CDA stemmen. Ik ben blij met jou (maar vooral je inbreng)in onze partij.

  Groet
  Thijs

 2. Hallo Jerry, ik vind dat je geweldig bent, hoe krijg je zo jong al success in de carrier. En je bent ook lekker ding. Success jongen. Groetjes van mij, santi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s