Louis Davidscarré

Ldc Vandaag heb ik de besluitenlijst van de afgelopen commissie Raadszaken ontvangen. De besluitenlijsten zijn in vergelijking met voorgaande jaren een stuk korter geworden. De notulist(e) beperkt zich tot de publieke insprekers, samenvatting commissie vragen/opmerkingen en informatie/toezeggingen wethouders.

Een aantal toezeggingen van de wethouder voor het masterplan Louis Davidscarré ziet u hieronder:

Wethouder Tates zegt na te zullen gaan wat er fout is gegaan in de communicatie van EMM met de bewoners. Een PPS constructie voor de parkeergarage is een goed voorstel dat zal worden meegenomen in het totale plan. (toezegging)
De gemeente wil de collectie van de heer Attema graag voor Zandvoort behouden en is met hem in onderhandeling; de raad zal hierover worden geïnformeerd (toezegging).

Het situeren van een ahoed zal hij meenemen (toezegging). De twijfels inzake de exploitatie en de risico’s onderschrijft de wethouder niet.
Het pleidooi van de commissie voor extra woningen kan in strijd zijn met de menselijke maat. Het voorstel zal wel meegenomen worden. Hij begrijpt de zorg van de commissie over de inrit van de parkeergarage. zegt dat hierover nog een nader uitgewerkt plan zal komen (toezegging).
Wethouder Tates verklaart dat de parkeergarage niet geëxploiteerd kan worden zonder flankerend beleid. Hij zal de raad steeds informeren over nieuwe inzichten. De architectuur van de school wordt ook door het college heel belangrijk gevonden. Daarom is er een miljoen extra voor uitgetrokken. Een vergroting van de sporthal leidt tot veel hogere kosten, vermindering van het aantal parkeerplaatsen en is niet nodig. De mogelijkheden om ook de Mariaschool mee te nemen worden onderzocht; het college zal daar nog op terugkomen (toezegging).
Wethouder Toonen benadrukt dat ook het college en de partijen die in de toekomst gebruik gaan maken van de brede school aandacht hebben voor een goed beheer. Daarom zal een beheerplan opgesteld worden dat klaar moet zijn als de school open gaat (toezegging).

Tot slot:

De voorzitter concludeert dat er overeenstemming is over het voorstel met de toezeggingen van het college. Over de grondexploitatie zal nog in beslotenheid worden gesproken na afloop van het openbare gedeelte van de vergadering.

Afwachten wat de raadsvergadering zal brengen, voor de VVD zijn de extra 10% jongerenhuisvesting en de locatie van de AHOED aan het marktplein belangrijke toezeggingen, waar we de wethouder aan zullen houden!

Advertenties

6 Reacties op “Louis Davidscarré

 1. Een leuke opsomming m.b.t het Louis Davidscarré, Jerry, maar kan je ook uitleggen wat een AHOED is? En 10% jongerenhuisvestiging is wel érg weinig! Hoeveel dure huurwoningen worden er gebouwd want er moet toch ergens geld vandaan komen? Trouwens is er wel een marktplein? Zo te zien op het Masterplan blijft er voor de markt maar een strookje over. Net zo een petieterig strookje langs het gebouw de Krocht die in het plan gehalveerd wordt. Waar moet het verenigingsleven naar toe? Moet men wachten op de plannen voor een evenementenpaviljoen op de Midden Boulevard?

  Dat is niet te hopen want daarvoor hebben de verenigingen geen geld.

 2. Beste Nel,

  Bedankt voor jouw leuke bijdrage!

  De afkorting AHOED staat voor Apotheek Huisarts Onder Eén Dak, de bedoeling van de VVD is om van het marktplein een soort zorg (multifunctioneel) plein te maken. Zodat de bibliotheek, het gemeenschapshuis, het kinderdagverblijf, de huisarts, enz. dicht bij elkaar worden geclusterd.

  Trouwens de afkorting FAHOED bestaat ook, breinbrekertje voor later!

  De 10% EXTRA jongerenhuisvesting komt bovenop de 16 starterswoningen die al in het huidige masterplan zijn opgenomen. Als de VVD zijn zin krijgt komen er 40 woningen voor starters. Het is iig een begin.

  Daarnaast komen er 58 dure-, 91 midden- en 67 sociale segment-woningen. Is 40 woningen voor starters helemaal niet zo slecht.

  Voor de markt komt inderdaad minder ruimte op het marktplein, maar de bedoeling is om de markt door te trekken naar het raadhuisplein.

  En nee, het verenigingsleven hoeft niet te verplaatsen naar de Middenboulevard, want gebouw de Krocht krijgt alleen een facelift en zal wellicht iets kleiner van opzet worden. Maar dit wordt ruim gecompenceerd in de brede school.

 3. Dag Jerry,
  Hartelijk dank voor je uitleg maar graag wil ik op je antwoord reageren.

  Ik tel de door jou genoemde 58-91-67 woningen bij elkaar op en dan kom ik uit op 216 wonigen en dáár zitten nog niet eens de 40 wonigen van de VVD erbij voor de starters. In het LDC Masterplan staan in totaal 225 wonigen gepland en dat betekent geen 40 maar 225 minus 216 is bij mij 9 woningen extra voor eventueel starters! Kan je me dit nog even uitleggen?
  Trouwens… een markt op het Raadhuisplein erbij dat lijkt me onwaarschijnlijk. Hoe wil men dit regelen met de huidige verkeerssituatie? Het verplaatsen van het verenigingsleven naar de brede school is volgens mij ook een utopia? En gebouw de Krocht nog kleiner? Die is nu al té klein ..maar ik zal het wel weer verkeerd hebben!

  groet Nel S

 4. Hallo Nel,

  De VVD wil bovenop de 216 woningen 10% extra woningen voor starters. Dus dat zijn er zo’n 22 + de 16 starterswoningen die al in het masterplan zitten. Hoe kom jij aan de 225 woningen? Ik ken alleen het getal 216 + 10% = 238 woningen (38 starterswoningen betekent ongeveer 16% van het totaal).

  De markt zal inderdaad niet op het raadhuisplein komen maar stoppen waar nu de Louis Davidsstraat ligt. De straat van het marktplein naar het raadhuisplein wordt hiervoor gebruikt.

  Het verenigingsleven zal een plaatsje in de brede school krijgen, aangezien het gemeenschapshuis er later niet meer is. Hoezo een utopie?

  Of gebouw de Krocht op dit moment te klein is weet ik niet, ik zal dit in de raadsvergadering aan’kaarten’!

 5. Dag jerry,

  Hoe ik aan de 225 woningen kom? Staat aangegeven op de website van de gemeente onder LDC project.
  Namelijk dit staat er-> Binnen het stedenbouwkundig vernieuwingsproject Louis Davidscarré, kortweg LDC, gaat het om verschillende zaken: de nieuwbouw van zo’n 225 woningen;etc.etc.
  Ik weet niet van welke datum het project is maar hetstaat zo wél aangegeven. Ik bedoel bij de Krocht het bar gedeelte want daar moet je nu al je ellebogen gebruiken om aan een drankje te komen als er een uitvoering is. En juist dat gedeelte zal denk ik kleiner worden.

 6. Hey Jerry,

  Zijn de richtprijzen v/d woningen al bekend.Of Mischien een schatting v/d woningen.
  Gr. lex

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s