Beeld en Geluidsmuseum

Jukebox Vanavond bespreekt de commissie Raadszaken het masterplan voor het Louis Davidscarre. In het masterplan wordt voorgesteld het gemeenschapshuis te slopen voor de realisatie van een AHOED (Apotheek Huisarts Onder Een Dak) met daarboven 12 appartementen in het duurdere segment.

Cor Draijer heeft een voorstel voor een herbestemming van het gemeenschapshuis. Dit vanwege de mogelijke sloop van het ruim 110-jarige pand. De huidige bestemming van het gebouw gaat verloren met de realisatie van de brede (multifunctionele) school, waar ook de huidige functies van het gemeenschapshuis onderdak zullen krijgen.

Een (concept) bedrijfsplan Beeld en Geluidsmuseum 2008-2013 hebben alle raadsleden gisteren ontvangen via de E-mail. Het gaat om het oprichten van een nieuw museum met een permanente overzichtstentoonstelling (collectie Beeld en Geluidsdragers van de heer Attema), een kenniscentrum en een opleidingsinstituut.

Een bedrijfsplan met ambitie en wat een positieve aantrekkingskracht heeft voor Zandvoort. Ik heb vernomen dat de collectie van de heer Attema uniek is in de wereld (slecht twee gelijkwaardige collecties over de hele wereld).

Deze collectie moet voor Zandvoort bewaard blijven en ik denk dat het gemeenschapshuis een goede locatie is voor dit museum.

Voorstel hergebruik Gemeenschapshuis Cor Draijer en Jelle Attema

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s