Vuurwerk in Zandvoort

Vuurwerk_1De vergunning voor de vuurwerkopslag op het politiebureau wordt verleend door de provincie. Niet geheel onverwacht, want de opslag was al gereed!

Na veel overleg met politie, gemeente (waaronder ik) en provincie waren er te weinig argumenten voor de provincie om de vergunning te weigeren. Het belangrijkste punt is dat de provincie om een (woonwijk) locatie een vergunning niet kan weigeren. De vuurwerkopslag voldoet daarnaast aan alle eisen, ook al is de opslag gelegen in een woonwijk.

Wat de gemeenteraad wel heeft bereikt zijn extra veiligheidsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld de brandmeldingsinstallatie direct door te schakelen naar de brandweer. Tevens is er een toezegging dat het vuurwerk niet langer als 24 uur wordt opgeslagen. Deze extra’s zijn nu ook opgenomen in de vergunning.

In ieder geval is duidelijk geworden dat de opslag alleen gebruikt kan worden voor tijdelijke opslag van legaal vuurwerk. Al het illegale vuurwerk dient direct door de ‘domeinen’ te worden opgehaald en komt niet terecht in het politiebureau. De risico’s zijn daarmee beperkt.

De provincie heeft geen gronden om de vergunning te weigeren. Bezwaar maken tegen de vergunning heeft weinig kans van slagen en lijkt mij enigszins overbodig. De extra maatregelen zijn voldoende.

Of toch Raad van State, wat zegt u?

Advertenties

Een Reactie op “Vuurwerk in Zandvoort

  1. Ik snap niet waarom het legale vuurwerk 24 uur moet worden opgeslagen en het illegale vuurwerk meteen wordt opgehaald. Wat is in vredesnaam het verschil? Vuurwerk is vuurwerk! Wie garandeert dat het legale vuurwerk ook echt binnen 24 uur wordt opgehaald?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s