Middenboulevard terugdraaien? (deel 4)

Middenboulevard_1 Vanavond (31 oktober 2006) wil de VVD een grote stap zetten in de tot standkoming van de middenboulevard plannen met het heroverwegen van het RFP. De VVD wil het college de opdracht geven het ontwerpbestemmingsplan ter visie te leggen conform het raadsvoorstel. Dit is voor de VVD de belangrijkste stap in het gehele proces.

Zodat het college het ontwerpbestemmingsplan met reactienota voor 14 december 2006 ter inzage kan leggen. Waarna bewoners/eigenaren hun zienswijzen kunnen indienen!

In alle stappen die volgen zijn de raadsleden aan zet en zal de gemeenteraad het uiteindelijke bestemmingsplan vaststellen!

Ik weet dat velen van u, waaronder ook de VVD, alvorens het ontwerpbestemmingsplan ter inzage zou worden gelegd de reactienota naast de heroverweging van het Ruimtelijk Functioneel Plan ter inzage had willen hebben. Ik ben ook nog steeds van mening dat dit de betrokkenheid van de bewoners/eigenaren had vergroot. In de vorige raadsvergadering heeft de VVD zich duidelijk voor deze procedure uitgesproken, alleen het college meende dat het hun bevoegdheid is. De wethouder heeft de VVD hiervan kunnen overtuigen.

Met deze laatste constatering kom ik op het Programma van Eisen, waar de VVD in de commissie Raadzaken van 17 oktober 2006 aandacht voor heeft gevraagd. Wij willen, zo staat ook in de raadsopdracht, geen massale bebouwing aan zee.

Zandvoort moet geen Schalkwijk aan zee worden, komt u met plannen waar u dit voorlegt dan schiet de VVD deze plannen naar de maan, gelijktijdig met alle duinen van het vorige college.

De VVD wil kwaliteit, een boulevard met bebouwing op de polen die het toeristische aanbod van Zandvoort moet vergroten. De VVD wil ook schot in de zaak, gezien de verloedering van het gebied.

In de heroverweging stelt u voor het middengebied te ontlasten en daarom zwaarder aan te zetten op de polen. De VVD streeft niet naar meer bebouwing, maar juist naar minder! Zoals in de commissie Raadszaken meermaals is verkondigd: Er komt geen gedwongen sloop! Het middengebied laat u met rust, en in de komende tien jaar worden er geen plannen ontwikkeld tenzij die meerderheid van 75% zich voordoet.

Dit laatste brengt mij op het aankoopbeleid van de gemeente in het middenboulevard gebied. Voorafgaand aan de raadsvergadering heb ik in een brief aan het college vragen gesteld over de de risico’s van het strategisch aankopen, als mede het doel?

Ik denk dat bewoners/eigenaren recht hebben op een garantie dat de gemeente hun appartement aankoopt tegen marktwaarde. Ik geloof zelf dat in de loop van tijd de gemeente één van de grootste belanghebbenden in het gebied wordt met wellicht 75% van het bezit in handen.

De VVD wil daarom voorkomen dat u zonder beheersplan en strategie, aankopen doet. In uw reactie op mijn brief vindt u de risico’s wel mee te vallen, toch wil ik u wijzen op het feit dat u ook een zwembad aankoopt, hoe gaat u dit verhuren. En heeft u ook nagedacht over de servicekosten die dit met zich meebrengt!

Daarnaast moet het gebied niet nog meer verloederen als de gemeentelijke appartementen worden verhuurd als doorgangswoningen. Tevens wil ik u vragen voorafgaaand dit alles met de diverse Verenigingen van Eigenaars te bespreken.

De VVD wil voor het aankoopbeleid in het middenboulevard gebied met een amendement komen om eerst de raad een notitie voor te leggen!

Over het Programma van Eisen heeft u toegezegd dat dit nog in de raad wordt besproken. Daarnaast kan de raad in de bestemmingsplan procedure zelf de kaders vast stellen. De VVD wil vooraf aangeven dat wij geen geen volgebouwd gebied voor ogen hebben, en willen streven naar kwalitatieve omgeving. Het bouwen van woningen ziet de VVD ook niet als een toeristisch-economische impuls voor het gebied.

Duidelijkheid en zorgvuldigheid zijn twee woorden die ik in alle vorige vergaderingen heb gebruikt. De VVD wil namelijk duidelijkheid naar de bewoners/eigenaars en zorgvuldigheid voor heel Zandvoort.

Dit zijn de belangrijkste punten voor de VVD Zandvoort!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s