NOVA nominatie terecht!

Geachte lezers,

Het is ook eens tijd dat de beuk in Zandvoort gaat. Zoveel plekken in dit dorp zijn echt niet meer om aan te zien. Bekijkt u het eens uit de ogen van een toerist, die met de trein naar Zandvoort komt. Het stationsgebouw heeft geen loket meer, is beperkt open waardoor mensen via een achteraf trappetje op het stationsplein uitkomen. Wat in mijn ogen meer weg heeft van een verlaten rangeerterrein. Op hetzelfde plein worden de mensen dan nog eens met gigantische spandoeken de bus ingelokt om naar Bloemendaal aan Zee te reizen. Een gemeente Bloemendaal die het Zandvoortse toerisme alleen maar tegenwerkt, voorzien wij van een busbaan en directe busverbinding, dat is toch te gek voor woorden?

Blijft de toerist wel in Zandvoort, dan wordt men getrakteerd op een winkelpromenade, een uitgestorven strook niemandsland, waarna bij het passeren van het Palacegebied men kan kiezen voor de allersaaiste boulevard van Nederland, de middenboulevard, geen terrassen, geen voorzieningen, geen beplanting, alleen een paar bankjes uit het jaar nul, loopt men langs de boulevard komt men op het Fenemaplein, een schitterend openplein, maar doe er iets mee, bijvoorbeeld speeltoestellen voor de kleintjes, een springkussen en waterfietsjes. Komt men verder op het Badhuisplein, waar schrijfster Nelleke Noordevliet helemaal geen woord te veel zegt, de omliggende bebouwing heeft totaal geen uitstraling meer. De plint verdient ook zeker een functie, die recht doet aan de toeristich-economische functie van onze badplaats.

Maar ook de toerist, die met de bus naar Zandvoort komt, moet zich rot schrikken.

Nelleke heeft op veel punten gewoon gelijk!

In de laatste plaats onderschrijf ik het verhaal van de voorzitter van de OPZ, dat we als politiek niet het woongenot van de inwoner moeten verstoren. Maar de openbare ruimte van Zandvoort en met name op de Middenboulevard is een aanfluiting.

Advertenties

2 Reacties op “NOVA nominatie terecht!

  1. Gaat de gemeente hier dan wat aan doen?
    Nu het dus voor heel Nederland bekent word dat Zandvoort lelijk is?
    Want toen ik in Zandvoort aan zee was (ik woon in Leiden en wilde van het strand genieten.) Konden mijn vriend en ik heel moeilijk slagen voor een flesje drinken en een ijsje.
    Gewoon in een supermarkt was ons doel maar die hebben we niet kunnen vinden. Dus toen maar in een klein simpel cafe terwijl ik nooit zo hou van het volk dat daar meestal rond hangt. Op het strand kopen we nooit want dat vinden we te duur. Echt Zandvoort is voor mij verleden tijd ik ga liever naar het strand van Katwijk. Een stukje verder maar een veel leuker winkelgebied. Want enkel op strand liggen doe ik niet het is veel leuker om ook even de winkels in te duiken om minimaal de vergeten strandspullentjees en drinken te kopen.

    groetjes (het baasje van) Ballo

  2. Helaas wordt het middenboulevard gebied door hoofdzakelijk oude van dagen geterroriseerd (vele van hen komen nog niet eens uit zandvoort) stel je voor dat je zittend achter je begonia’s gestoord wordt door een bruisend dorp. Mijn advies: ga lekker naar een bejaardenhuis en laat de mensen die zandvoort weer op de kaart willen zetten hun gang gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s