Tuk Tuk (Tjoek Tjoek)

Vandaag komt voor de officiële opening van de Tuk Tuk (Tjoek Tjoek) de Thaise ambassadeur naar Zandvoort. Waar zij met burgemeester Van der Heijden een ritje zal maken door het dorp.

Nu hoop ik dat de Tuk Tuk echt een succes gaat worden. Alleen ik heb een (sportief) alternatief bedacht voor het vervoer tussen strand en station/dorp.

De gratis strandfiets!

Afgelopen dinsdag ben ik voor mijn studie naar het Kröller Müller Museum geweest. Dit bekende museum in Otterlo ligt midden in het nationaal park de Hoge Veluwe. Om het museum te bereiken kan men kiezen om een gratis fiets te pakken bij de ingang, zodat men fietsend door het park het museum kan bereiken.

De situatie in Zandvoort is natuurlijk niet gelijk aan de Hoge Veluwe. Maar met de techniek van vandaag kan je de fietsen bijvoorbeeld beveiligen met de verificatie van een mobiel nummer (mobiel abonnement) tegen diefstal en misbruik. In Berlijn blijkt dit goed te werken.

De fietsen kunnen daarnaast als reclameobjecten fungeren. Nu alleen de sponsoring nog!

Tuk Tuk

Uschi (PvdA) en Cees (GL) na hun tochtje met de Tuk Tuk.

Advertenties

3 Reacties op “Tuk Tuk (Tjoek Tjoek)

  1. Ik ving in het dorp op dat hier maar liefst 90.000 euro aan gemeentelijke subsidie achter zit. Is dat werkelijk zo Jerry ?

  2. Dave,

    Ik ben hier niet van op de hoogte!

    Wel heb ik vernomen dat de Stichting Strandbus het initiatief om Tuk Tuks te laten rijden in Zandvoort omarmd. De stichting ondersteunt de Tuk Tuk Company met een financiële bijdrage van 28.000 euro.

    Weet jij meer?

  3. Ja, van de Stichting Strandbus wist ik reeds. Die 90.000 ving ik toevallig 2 x op in het dorp, maar goed, het is en blijft natuurlijk ook dat: een dorp 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s