Raadhuisplein maand op proef!

Het college heeft een maand de tijd gekregen om de verkeerssituatie op het Raadhuisplein te laten functioneren als 30 kmzone. De juiste bebording is geplaatst.

Over de verkeersveiligheid ben ik NOG niet overtuigd! Maar de wethouder heeft het voordeel van de twijfel, ik houd u op de hoogte.

Overigens de (eerste) commissie Raadszaken verliep rustig, voor een kort verslag verwijs ik u naar de website van de gemeente Zandvoort.

Advertenties

7 Reacties op “Raadhuisplein maand op proef!

 1. Je moet nimmer een wethouder het voordeel van de twijfel geven. Concreet het resultaat (kwalitatief) en binnen welke tijd benoemen. Zandvoort staat al jaren stil in haar ontwikkeling door deze kreet.
  Juist jij als nieuw raadlid moet niet vervallen in oud gedrag. 😦

 2. nel Kerkman

  Als een duveltje uit een doosje kwamen ze te voorschijn, de 30 km borden! Toen het bericht op de gemeentelijke website was geplaatst stonden ze er niet! Toch vergeten? Ook ik blijf het een onveilige situatie vinden. We wachten de klap af.

 3. Tsja,

  mijn dochters van 3 en 5 maken keurig gebruik van elk zebrapad dat hen op de weg komt, maar iets als “30-KM-zone” ontgaat ze volkomen. En onze gewaardeerde toeristen zal dat vast net zo vergaan.

  Een paar liter verkeers-bestendige witte verf zal de gemeente financieel de kop niet kosten en een hoop helderheid (/veiligheid) verschaffen.

 4. Angelique

  Ik heb het al doorgegeven via een klacht aan de gemeente want naar mijn idee is de veiligheidskwestie al duidelijk en hoeft er geen maand proeftijd te worden uitgetrokken. Het is absoluut niet veilig en ik ben erg benieuwd hoeveel Zandvoorters dat met me eens zijn.

 5. Bijna een maand verder en ik ben nog altijd niet gewend: het blijft soms gokken als voetganger op de overigens fraaie rotonde.

 6. Hallo Dave,

  Ook bij mij heerst nog steeds het gevoel van een onveilige, onduidelijke situatie. Aanstaande donderdag 14 juni zal ik nogmaals in de commissie aandacht vragen voor het Raadhuisplein.

  De verantwoordelijke wethouder heb ik al eerder benaderd, omdat ik van mening ben dat het allemaal niet zo lang hoeft te duren.

  Wat blijkt de beleidsmedewerker voor verkeer is al zo’n twee weken wegens ziekte afwezig. Er heeft dus geen evaluatie plaats kunnen vinden.

  Wat nu?

  In de commissie Raadszaken nogmaals aandacht vragen en de steun van de overige partijen vragen om de situatie op het Raadhuisplein aan te passen.

  Groet,

  Jerry

 7. Is het nog wat geworden met de commissie Jerry ?

  Ik realiseer me overigens pas nu dat in het aanbrengen van zebrapaden een geweldige luilakactiviteit lag verscholen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s