Verkeerssituatie Raadhuisplein

Geacht College,

Bij deze vraag ik uw bijzondere aandacht voor het navolgende.

De verkeerssituatie op het raadhuisplein. Mede naar aanleiding van de beantwoording door de projectleider Ontwikkeling en Beheer op een brief van mevrouw de Goede.

In de beantwoording verkondigt de projectleider met diverse argumenten dat de verkeerssituatie op het Raadhuisplein er een stuk rustiger op is geworden. Wat suggereert dat de verkeerssituatie ook veilig is.

Mijns inziens is de verkeerssituatie op het Raadhuisplein erg onveilig.

De projectleider stelt dat de voetgangersoversteekplaatsen door de doorgetrokken trottoirgebieden en drempelconstructie duidelijke gemarkeerd zijn.

Ik stel het tegenovergestelde, aangezien de stoepranden duidelijk met de weg meelopen is er totaal geen sprake van een voetgangersoversteekplaats. Het kan zijn dat de inrichting volgens de landelijke richtlijnen uit de duurzaam veilig-aanpak 30-kmgebied voldoet, maar in de praktijk blijkt dat weinig automobilisten voorrang verlenen aan overstekende voetgangers.

Daarnaast meldt de projectleider dat de rotonde op het Raadhuisplein in een 30 kmzone ligt, dit wordt tevens op verschillende punten aangegeven.

Ik vraag mij af wat de projectleider hiermee heeft bedoeld, aangezien in de Oranjestraat geen 30 kmborden zijn geplaatst.

Vervolgens de voorrangsituatie kan wel duidelijk zijn door de plaatsing van extra voorrangsborden, maar ook hier blijft de verkeerssituatie erg onduidelijk.

Ik verzoek u de verkeerssituatie op grond van het vorenstaande te willen beoordelen en zorg te dragen voor een veilige verkeerssituatie op het Raadhuisplein.

Advertenties

2 Reacties op “Verkeerssituatie Raadhuisplein

  1. In oog en oor van week 17 heb ik al aangegeven dat de verkeersveiligheid van de rotonde van het Raadhuisplein onveilig is. Steeds meer mensen spreken mij aan om dit te bevestigen maar het zou nog beter zijn wanneer deze verontruste burgers het ook aangeven bij de gemeente. Wat betreft 30 km zone staat er alleen naast gebouw de Krocht een verkeersbord verder moet iedereen het maar raden. Goed plan van je om het in de commissie aan te kaarten. Succes

  2. En is er iets veranderd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s