Z O N D A G = R U S T D A G

Wel eens een bezoekje gebracht aan de website van de SGP. Op zondag hebben de heren rust, met de volgende mededeling wordt aangegeven dat ook hun website op zondag rust.

Beste bezoeker,

Fijn dat u belangstelling hebt voor de SGP en de standpunten van onze partij.

Eén van die standpunten betreft de zondag. Dat is de eerste dag van de week, de dag van de opstanding van Christus, die we in het bijzonder wijden aan de dienst van God. Bovendien is de zondag een rustdag, een geschenk van God waar we dankbaar voor mogen zijn in een jachtige tijd als de onze. Een dag om op adem te komen. Tegen deze achtergrond is de SGP-site op zondag ‘gesloten’.

Uiteraard bent u van maandag tot en met zaterdag hartelijk welkom op onze SGP-site.

Staatkundig Gereformeerde Partij

Zandvoort leeft op zondag. Er is geen winkelier of horecaondernemer die het zich kan voorstellen om op zondag dicht te moeten. Maar hoe zit dat nu bij de Christen Democraten, zij stellen dat de zondag beschermd dient te worden als collectieve rustdag, daarbij behoort geen verdere verruiming van de winkeltijdenwet.

Maar wat de plaatselijke afdeling van de Christen Democraten hiervan denkt is me nooit duidelijk geworden.

Zelf ben ik een voorstander van vrije openingstijden, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar…

Zo lang de buurt geen overlast ondervindt moet dit mogelijk zijn.

Bijvoorbeeld:

De horeca moet in Zandvoort om 3 uur de deuren sluiten en een aantal zaken mag open blijven tot 5 uur. Deze strikte sluitingstijden zorgen voor veel overlast op straat. Hele volksverhuizingen vinden plaats rond 3 uur ’s nachts en na 5 uur. Want dan gaat namelijk alles tegelijk dicht!

Iedereen blijft natuurlijk zolang mogelijk in de populaire kroeg die om 3 uur sluit, zodat het op het laatste moment rennen wordt om voor drieën bij de zaak te zijn die tot 5 uur open is. Dit alles gebeurt met veel herrie op straat.

Meneer agent heeft het er maar druk mee om te zorgen dat niemand na drieën nog de kroeg in komt.

Mijn voorstel is om de horeca weer één sluitingstijd te geven zodat niet iedereen tegelijk op straat staat op meerdere tijden. De regels om voor een bepaalde tijd ergens binnen te zijn af te schaffen. Zodat niet iedereen voor de horecazaak blijft wachten met veel herrie tot meneer agent weer eens een ommetje gaat maken.

Uiteindelijk zullen de gasten dan geleidelijker de horeca verlaten waardoor de nachtrust in het centrum van Zandvoort weer acceptabel wordt.

Tevens dient er cameratoezicht op de Vondellaan te komen om de beruchte slooproute aan te pakken.

Een Reactie op “Z O N D A G = R U S T D A G

  1. Ik ben het totaal met je eens qua vrije openingstijden betreft. Iedereen heeft gewoon recht op het openen en sluiten van de winkel.
    Maar ik ben zelf ook christen en nergens in de bijbel staat dat je zondag niets mag doen. Er staat alleen dat je de dag in ere moet houden, en moet rusten. Maar wie heeft bepaald dat dat de zondag is? voor de joden is het de zaterdag… Wat God gewoon wilt is dat je niet te veel werkt. zes dagen werken, een dag rust. Gewoon doodleuk om overwerken, burn-outs enzo te voorkomen. Dus dan is het onzin om verplicht alle winkels dicht te houden. Want ieder is vrij in het kiezen van je rustdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s